T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MERSİN / MUT - Alaçam İlkokulu

Öğrenciye Rehberlik

Sevgili öğrenciler, sizler için kılavuz niteliğinde hazırlamaya çalıştığımız rehberlik maddelerini dikkate almanız sizlerin yararına olacaktır.

1-Merak duygusu çocuk olmanın ruhunda vardır. Merak etmeniz, çok soru sormanız normaldir. Sorduğunuz sorularla merak ettiğiniz konuların nedenlerini, sonuçlarını, oluşum aşamalarını vb. öğrenin. Öğrenmek merak etmekle başlar.

 

2-Sadece ilginizi çeken derslere odaklanmayın, her derste odaklanacak ilginç bir yön bulun. Bu noktadan hareketle her derse gerektiği kadar zaman ayırın. Çaba sarf etmediğiniz dersin sizi etkileyecek bir sonuç oluşturması mümkün değildir.

 

3-Ders çalışma ortamınızdaki rahatsız edici unsurlardan kurtulun. Televizyonu kapatın, başka bir odaya geçin, sıcaksa ortamı biraz serinletin, ışığı ayarlayın vb. sonra odaklanarak dersinize çalışmaya başlayın.

 

4-Kendizi başkalarıyla kıyaslamayın. Her insanın yeteneği, ilgi alanı farklı olabilir. Kendize güvenin ve yeterince çaba sarfedin.

 

5-Kendinize uygulayabileceğiniz bir plan hazırlayın. Planınız size özgü olsun. Yaptığınız planda esneklikler bırakın ama mutlaka planınıza uygun hareket edin.

 

6-Günlük mutlaka kitap okuyun. Sevdiğiniz, ilginizi çeken, kısa kitaplardan başlayın. Okumanın sadece sözel derslere değil bütün derslere ve tüm hayatınıza etki edeceğini unutmayın.

 

7-Yaptığınız testlerde ve denemelerde yanlış yaptığınız sorulara ve bu soruların hangi konuları içerdiğine odaklanın. Mutlaka o soruların çözümünü öğrenin. Eksik olduğunuz konuları tamamlayın. Sizi şu anki bilgi seviyenizden ileriye götürecek olan şey yanlış yaptığınız konuları tamamlamak olacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.12.2021 - Güncelleme: 16.12.2021 13:19 - Görüntülenme: 182
  Beğen | 0  kişi beğendi

Etiketler :
Rehberlik,